98829

Afgelopen zaterdag ben ik naar de film Het Diner geweest. De film is gebaseerd op het boek Het Diner van Herman Koch.
Ik heb het boek niet gelezen en had geen idee waar de film over zou gaan.
Het is een mooie film, met goede acteurs. Het einde vond ik raar, maar eigenlijk gaat het niet om het einde, maar om het hele verhaal.

hetdiner1

Serge weet iets, anders zou hij niet gereserveerd hebben in dit veel te chique restaurant. Babette weet ook iets, anders zou ze niet huilen. Als ze beiden maar niks tegen Claire zeggen, want die weet niks. En Paul..Paul weet alles.

De broers Serge (Daan Schuurmans), een politicus in de race voor het premierschap en Paul (Jacob Derwig), een mislukte geschiedenisleraar maar nu huisman, Lohman, gaan met hun vrouwen Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten. Er wordt over koetjes en kalfjes gepraat, maar tegelijkertijd heerst er een duidelijke spanning. Ze vermijden het onderwerp waarvoor ze eigenlijk zijn samengekomen: hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. Maar wie weet wat en hoever ga je als ouder om je kind te beschermen?

Kim van Kooten is in het “echte leven” getrouwd met Jacob Derwig. Leuk om ze samen in een film te zien.

hetdiner3

Hebben jullie de film al gezien??

Groetjes Julia…