15723452_10158037153930381_92646470736280740_o

In de facebookgroep Mustreads or Not las ik over het boek Controle van Esther van der Ham. Het onderwerp sprak me meteen aan. Ja die zin op de cover… Je hebt altijd een keuze. Ook als je geen keuze hebt. Ze was op zoek naar een paar mensen die een recensie wilden schrijven dus ik gaf me op.

Waar het boek over gaat:
Als Marjolein er, na een noodlottig ongeval van haar man, alleen voor komt te staan, verliest ze meer en meer de controle over haar leven. Spanningen om haar gezondheid, vervelende incidenten op het werk, intriges bij het koor en een bemoeizuchtige moeder… De zorgen stapelen zich op. Ze kan zelfs haar kinderen niet meer de veilige omgeving bieden, die ze zo belangrijk vindt.

Marjolein zoekt wanhopig naar een oplossing. Maar gaat ze in haar zoektocht naar een nieuwe partner niet net een stapje te ver? En wie stalkt haar nieuwe vriend?

Zal het Marjolein lukken om haar verleden achter zich te laten en de controle over haar leven terug te krijgen?

Controle is de eerste roman van Esther van der Ham, maar daar merk ik niks van. Ze schrijft heel fijn, mooie zinnen. Het verhaal wordt verteld vanuit de hoofdpersoon Marjolein. Naarmate het verhaal vordert worden de verschillende personen uit het leven van Marjolein aan je “voorgesteld”. Het verhaal springt niet van de hak op de tak zoals een ander boek wat ik aan het lezen ben en maar even aan de kant heb gelegd ( Hex- Thomas Olde Heuvelt).

Er zit ook humor in het boek en ze omschrijft de dingen leuk. Zoals dit stukje: Monddood gemaakt neem ik een hap van mijn taart. Moeizaam kauwend slik ik het door. Een hap uit de zandbak zou me nog beter smaken dan dit baksel aangeboden door mijn moeder.
Dit stukje geeft ook meteen de moeilijke relatie weer die Marjolein heeft met haar moeder.

Verder wil ik niet te veel verraden over het verhaal. Het boek is een roman dus ik had niet verwacht dat het nog spannend werd, maar dat werd het wel.

Mooi boek, herkenbaar, spannend, goed.

4 sterren

4sterren1

Scanjulia