cordon2

Op Fox is momenteel het tweede seizoen van de Belgische tv-serie Cordon te zien. Elke maandag om 22.00 komt er een aflevering.

Maandag 9 januari is aflevering 4 te zien.

Ik kwam er zelf te laat achter dat de serie weer begonnen was en heb toen deze site gevonden: http://www.dailymotion.com/faggotryTV
Hier kun je alle afleveringen vinden ook van seizoen 1, als je seizoen 1 nog niet gezien hebt.

Zo ben je weer bij als je maandag verder wil kijken op Fox. Of je kijkt meteen alle afleveringen zoals ik heb gedaan. In twee avonden heb ik alle 10 de afleveringen gekeken.

38840-1024x576

Voor de mensen die de serie niet kennen.

In de dramaserie Cordon wordt door het Nationaal Instituut voor Infectieziekten Antwerpen (NIIZA) bij een patiënt een virale besmetting vastgesteld. De directeur neemt geen enkel risico en laat de wijk in de Antwerpse binnenstad van de buitenwereld afsluiten om de uitbraak van het besmettelijke virus te beperken. Pech voor juf Katja die daar met haar klas op schoolreisje is, en Jana  die net op het punt stond te verhuizen. Hoe reageren de inwoners als ze in een cordon worden geplaatst en hun leven langs twee kanten bedreigd wordt; door het virus en de gruwel in het cordon zelf. En dan zijn er ook nog politiemannen Lex  en Jokke, die de opdracht hebben de bron van de besmetting op te sporen.

Als je seizoen 1 nog niet hebt gelezen lees dan niet verder…

cordon_seizoen_twee_hoofdpersonen
Cordon 2 begint waar seizoen 1 eindigde. Jana is herenigd met haar vriend, politieman Lex die nu ook in het cordon zit. Samen moeten ze zich ontfermen over Quinten, wiens moeder in het cordon stierf. Agent Jokke is besmet met het dodelijk virus, net als Dr. Cannaerts, die halsoverkop met virusremmers op de proppen komt. En buiten het cordon probeert topambtenaar Sabine Lommers “Operatie Doofpot” te starten rond de echte origine van het virus.

In seizoen 2 komen er een aantal nieuwe karakters bij zoals je op de foto al ziet. Vooral inspecteur Nald De Poorter speelt een hoofdrol. Hou die man in de gaten!!
Dr. Cannaerts en Sabine Lommers spelen ook cruciale rollen.

ff iets heel anders, Mevrouw Lommers doet me trouwens aan Cruella de Vil denken met dat haar en rode pakje 😊

Ik vind Cordon echt een hele goede serie. Spannend, emotioneel, heerlijk dat Belgische accent.

5 sterren
5sterren

Scanjulia