20180626_181206 (2)

Mijn vijfde chocobox, deze is helemaal gewijd aan het merk Labooka.
De man achter Labooka is de Oostenrijkse chocolatier Joseph Zotter.
Lees meer over Zotter op hun site, je kunt daar ook allerlei chocolade bestellen.

20180626_181532 (2)

De 3 repen in deze box: Buckwheat Labooko, Cheecky Fruits Labooka en Peru Crillo 70% Labooko.

Buckwheat: Veganistisch, biologisch en Fair Trade – de perfecte combinatie voor een pure plantaardige melkchocolade. Dit kan dus echt! De ‘melkchocolade’ is gemaakt met behulp van eiwitrijke boekweit in plaats van melk. Boekweit is een plant die voornamelijk in Frankrijk en Polen wordt verbouwd.

Na dit gelezen te hebben ben ik heel benieuwd geworden. De chocolade smaakt “gewoon” als melkchocolade. Je proeft niet dat het gemaakt is met boekweit. Heel lekker.

Cheeky Fruits: Een bijzondere chocolade met ongelofelijk veel smaak. De chocolade zit vol framboos, sinaasappel, mango en citroen en is overgoten met een wit/roze cacaolaag. Een fruitig avontuur!

Mmm fruitig en dus zoet maar ook lekker door de citroen. Een aparte smaak, maar wel een hele lekkere.

Peru Criollo 70%: Tijd voor een klein testje. Het pure Criollo cacaosoort uit Peru is een echte zeldzaamheid en behoort tot een van de beste cacaobonen ter wereld. In deze chocoladereep zitten 2 chocolades van dezelfde type boon alleen is de tijd van het concheren anders (16 & 20 uur). Concheren is een proces waarbij door verwarming, mengen en walsen de chocolade wordt geperfectioneerd en de korreligheid verliest. Proef jij het verschil?

In de verpakking zitten 2 verschillende reepjes. Het reepje van 16 uur is volgens mij sterker van smaak en er zitten korreltjes in. Het reepje van 20 uur heeft geen korreltjes en is iets zachter van smaak. Um tja, voor mij gewoon pure chocolade. Wel lekker, dat wel.

In elke verpakking zitten 2 reepjes van 35 gram. Op de site van Zotter kosten deze repen € 3,60. In Nederland hebben ik twee sites kunnen vinden die Labooko verkopen: chocoladeverkopers.nl en thehighfivecompany.com de repen kosten bij allebei € 3,95.

De roze reep vind ik het lekkerst. Als je een keer wat anders wil dan moet je bij Zotter zijn. In de shop zijn 300!! verschillende repen chocolade te koop.
Echt goedkoop zijn ze niet…

Meer info over chocotasting.com vind je hier. Je kunt eenmalig een box bestellen of een abonnement nemen.

Kennen jullie dit chocolademerk al??

scanjulia