Mijn negende chocobox, deze staat helemaal in het teken van Seed and Bean.

Steve Rudkin is dit merk begonnen in 2010 na een lange carrière als vertegenwoordiger van biologisch geproduceerde delicatessen. Het starten van een eigen chocolademerk was zeker geen makkelijke weg: de meeste merken in deze sector overleven de eerste 5 jaar niet. Nadat het merk in 2012 was uitgeroepen tot ‘most ethical chocolate company of the UK’ was het zeker: Seed & Bean heeft serieus voet aan de grond gezet in de wereld van de chocolade.

Seed & Bean witte chocolade met citroen en maanzaad. De citroensmaak is een milde maar perfecte aanvulling op de smeuïge witte chocolade. In de chocolade is zwart maandzaad toegevoegd voor een bijzondere bite.
Mmm deze reep is heerlijk. Veel lekkerder dan de versie die Tony’s Chocolonely heeft gemaakt.

Seed & Bean melk chocolade met cornish zeezout en tropische limoen. Chocolade met een korreltje zout nemen kun je met deze chocolade wel heel letterlijk nemen. In deze romige melkchocolade zijn zeezoutkorrels verwerkt uit het Engelse Cornwall. Deze provincie staat bekend om zijn hoogstaande zoutwinning van het Atlantische zeewater. Om het geheel een bijzondere twist te geven is een vleugje limoen toegevoegd.
Ook deze reep vind ik heel erg lekker!!

Seed & Bean, pure chocolade 72%. Deze chocolade is gemaakt van Trinitario cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De cacao uit dit land geeft de chocolade een sterke smaak met een – voor chocolade- bijzonder aanwezige tannine (tannine is een verzamelnaam voor bepaalde chemische verbindingen. Tannines zijn polyfenolen. De stoffen zijn van invloed op de smaak, kleur en structuur van onder andere wijn en thee.). Ook zijn de tonen van kaneel en kruidnagel te proeven. Ten slotte is rietsuiker uit Paraguay toegevoegd wat een volle nasmaak geeft.
Ik vind dit een lekkere reep pure chocolade maar al het bijzondere wat hier boven staat proef ik niet echt.

In Nederland zijn de repen te koop bij: Holland & Barrett en online via bommelsconserven.nl

Kennen jullie dit merk al?

Meer over chocotasting vind je op de site.